Cum să alegi cel mai bun generator de curent

generatoare-curent-2

Înainte de a pleca spre magazinul de specialitate, trebuie să ai în vedere câteva lucruri extrem de importante care vor determina eficiența noului tău generator de curent. În fraze cât mai scurte, ne-am oferit să îți punem la dispoziție un ghid simplu perfect pentru a te decide cum să îți alegi următorul generator de curent profesional sau semi-profesional, diesel sau benzină sau cum ai tu nevoie.

Principalele caracteristici la care trebuie să fii atent

Ca orice om gospodar, trebuie să fii pregătit înainte de a face o investiție. Fiecare dispozitiv are caracteristici unice, iar pentru un generator de curent ieftin sau scump, trebuie să iei în considerare următoarele aspecte și să te asiguri că știi:

  • De ce ai nevoie de un generator de curent. La ce îl vei folosi și dacă aceasta este singura soluție care te poate ajuta.
  • Tipul consumatorilor ce trebuie alimentati cu energie electrica – trifazici sau monofazici; in functie de acestia veti putea alege un generator de curent monofazat sau un generator de curent trifazat; de asemenea, in functie de destinatia acestor generatoare vei putea alege generatoare portabile necarcasate sau generatoare insonorizate;
  • Puterea generatorului de curent – este foarte important sa determini ce aparate electrice vei alimenta, cate vei folosi in acelasi timp si ce putere este necesara pentru alimentarea lor.
  • Ce carburant folosește generatorul – Acestea pot fi generatoare pe bază de benzină, diesel

Generatoare portabile tip inverter

Despre categoriile populare de generatoare mai există informații în mediul online, dar clienții se află de foarte multe ori în situația în care au nevoie de un generator cu inverter și nici măcar nu știu de existența acestei tehnologii. Spre deosebire de alte generatoare, cel cu inverter este mai eficient deoarece tensiunea și frecvența curentului electric sunt controlate mult mai precis și astfel se reduc fluctuațiile de tensiune.

Cu un astfel de generator se pot alimenta atât electronice și dispozitive de uz casnic, dar importanța acestui generator este că poate alimenta și unelte sau dispozitive foarte sensibile. Pentru că un generator cu inverter îți garantează un curent fără fluctuații, un curent foarte curat sinusoidal, este mai adecvat unei utilizări pentru astfel de electronice.

Ce componente are un generator curent

Totul este în zadar dacă nu știi care sunt componentele principale ale unui generator de curent de calitate. Poate că specificațiile din magazin arată destul de bine, iar prețul este bun, dar componentele pot fi ieftine și de calitate redusă. De aceea este indicat să știi că cele mai bune generatoare de curent nu sunt neapărat de la firme cunoscute, dar au componente de calitate. Iată care sunt principalele piese care compun un generator de curent electric sau pe bază de carburant.

Fiecare generator de curent obișnuit este echipat cu un motor principal, un alternator, un regulator de tensiune, sisteme de răcire și sisteme de evacuare, baterie, cadru, sistem de alimentare și panoul de control principal folosit pentru customizarea setărilor generatorului. Motoarele sunt cele care dictează combustibilul folosit pentru funcționare generatorului. Acestea pot fi pe benzină sau motorină, dar și pe gaz.

generatoare curent 1

Cum reducem zgomotul făcut de generator

Deși generatoarele de energie sunt o invenție care ne scapă de foarte multe griji și ne oferă confortul curentului electric acolo unde el nu există, dezavantajul zgomotului nu este de neglijat. Aici sunt din nou învingătoare acele generatoare de tip inverter a căror motoare și alternatoare sunt mult mai fiabile și mult mai silențioase decât cele de la generatoarele clasice. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care aceste invertoare produc un zgomot mai mic.

Generatoarele de tip inverter au și sisteme tehnologizate de reducere a zgomotului, au niveluri ajustabile ale turațiilor și pot deveni mai zgomotoase sau mai silențioase în funcție de nivelul de dispozitivul pe care îl alimentează.

Întreținerea unui generator curent diesel cu automatizare

Este important să știi cât de costisitor este să întreții un generator sau care sunt costurile de schimb pentru anumite componente care s-ar putea strica. Din fericire, atât la generatoarele convenționale, dar și la cele de tip inverter, întreținerea nu este atât de scumpă, iar dacă este folosit cum trebuie și depozitat corespunzător, generatorul nu îți va face probleme.

Generatoarele sunt dispozitive destul de simple care nu au circuite electrice foarte complicate. Dacă ar fi să comparăm un generator clasic și unul cu inverter, este clar că generatorul cu inverter va fi cel cu mai multe sisteme electrice și cel care te-ar putea costa mai mult în cazul unei defecțiuni. Acest lucru se datorează performanței, pieselor mai bune și tehnologiei mai avansate.

Concluzie

Indiferent dacă ai nevoie de generatoare de curent monofazat, trifazat, cu inverter sau insonorizate, este indicat să fii cât mai informat. Dacă ai alte întrebări legate de generatoarele de curent comercializate în magazinul nostru, îți stăm la dispoziție.

CATALOG PRODUSE