compresorul-600x400

Compresor aer – cum sa faci cea mai buna alegere

Compresor aer

Tehnologia avanseaza continuu si apar diverse tipuri de echipamente din ce in ce mai performante menite sa ne usureze munca si sa ne economiseasca timp.
In cadrul acestui articol vei afla cum poti sa iti alegi un compresor de aer potrivit in functie de destinatia acestuia.

Ca sa poti alege un  compresor de aer corespunzator este foarte important sa stii in ce scopuri il vei utiliza doresti  sa il folosesti pentru uz hobby ( casa si gradina) sau il vei utiliza in scop industrial.
Unele compresoare de aer sunt dedicate proiectelor casnice mici, in timp ce altele sunt destinate utilizarii industriale. Indiferent de modelul de compresor de care ai nevoie nu ezita sa apelezi cu incredere la consultanta tehnica de specialitate in magazinele de profil vei gasi intotdeuna personal specializat care iti va pune la dispozitie in mod gratuit informatiile de care ai nevoie.

Daca totusi decizi sa alegi singur modelul de compresor aer de care ai nevoie iata de ce criterii ar trebui sa tii cont :
1. Tipul de pompa: In cazul compresoarelor exista doua tipuri de pompa cu ulei, sau fara ulei, in functie de tipul de pompa ales creste si nivelul de intretinere.
2. Designul: Ca si design acestea pot fi disponibile intr-o varietate de forme si dimensiuni in functie de scopul pentru care il utilizezi trebuie sa iei in calcul dimensiunile si portabilitatea acestuia.
3. Nivelul de presiune livrat de compresorul de aer: Nivelul de presiune determina capacitatea compresorului de a functiona impreuna cu diverse tipuri de scule pneumatice de aceea, este important sa te interesezi inainte de achizitie ce cerinte au sculele pe care intentionezi sa le folosesti pentru a folosi un compresor care furnizeaza debitul si presiunea necesara.

Tinand cont de criteriile de mai sus, in articolul de astazi iti recomandam un compresor aer cu piston – Fini MK 102/100-3M.
Este alegerea ideala pentru o gama diversa de aplicatii, acesta este recomandat pentru utilizarea la lucrari cu durata medie in ateliere de vulcanizat, reconditionari mobila, tapiterie, ateliere de intretinere, actionare scule pneumatice, fabrici de confectii, incaltaminte, tipografii, constructii etc. Este foarte usor de manevrat, fiind dotat cu roti si maner pentru relocare rapida in functie de nevoile tale.
Fini MK102-100-3M este un compresor de aer profesional, cu doua pistoane, intr-o treapta de compresie, actionat prin curea de un motor electric monofazat prevazut cu protectie termica cu resetare manuala.

Puncte forte:

  • placa port-supape din duraluminiu;
  • aripioare de racire a cilindrului si a capacului chiulasei;
  • constructie speciala, tub colector cu aripioare de racire a aerului ce intra in rezervor;
  • ventilatie fortata cu debit mare, deflector aer cu randament ridicat;
  • Nivel redus de zgomot datorat noului model de filtru;
  • Ungere imbunatatita realizata cu un consum scazut de ulei;
  • Fiabilitate crescuta datorita turatiei reduse a grupului compresor.

Pentru a fi sigur de durabilitatea compresorului tau iti recomandam si cateva sfaturi generale de intretinere pentru ca totul sa functioneze la parametrii corespunzatori.

Cum se intretine un compresor:

Pentru a păstra compresorul în bune condiţii este indicat să executi periodic opreraţiile de întreţinere recomandate.
Verifica săptămânal nivelul uleiului şi dacă este necesar completeaza cu ulei de acelaşi tip.
La completare, tine cont să nu depasesti nivelul maxim indicat pe ochiul de nivel sau pe joja de ulei (in funcţie de compresorul achiziţionat). Pe de altă parte, asigura-te să nu funcţioneze cu nivelul uleiului sub nivelul minim admis. Aceasta conduce la defectarea compresorului, nu amesteca niciodată diferite tipuri de ulei, nu utiliza tipuri de ulei de calitate scazuta.

Lasă un răspuns

CATALOG PRODUSE