Produsele de retur pot fi returnate completând formularul de retur de pe această pagină sau prin înștiințarea în scris pe e-mail, la adresa office@echipamente-tehnice.ro. În e-mail trebuie specificate: datele de contact ale clientului, produsele comandate care se returnează și o copie a comenzii efectuate.

Un client al magazinului online Vixim, deținut de SC VIXIM TCC, poate solicita returnarea produselor în următoarele situații:

 1. În cazul în care produsul nu este conform cu specificațiile prezentate pe site.

În acest caz, clientul poate solicita înlocuirea produsului sau rambursarea contravalorii:

 1. Dacă noul produsul are o valoare mai mare, atunci clientul va plăti diferența;
 2. Dacă noul produs are o valoare mai mică, clientul va primi rambursarea parțială a sumei.
 1. În cazul în care clientul dorește să renunțe la cumpărare în termen de 14 zile calendaristice.

Conform OG 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanță, un consumator poate renunța la cumpărare (prin denunțare unilaterală a contractului) în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului comandat la distanță. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile de la denunțarea contractului.

Art. 10.: Consumatorul nu poate denunța unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepția cazurilor în care părțile au convenit altfel.

Alte categorii de produse care nu pot fi returnate:

 1. Produse care nu se află în ambalajul original intact sau fără accesoriile originale care au însoțit produsul;
 2. Produse care nu se află în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalaj original cu toate etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). În caz contrar, SC VIXIM TCC prin echipamente-tehnice.ro consideră returul nevalid și va fi îndreptățit să refuze restituirea contravalorii;
 3. Produse care nu sunt returnate în maxim 14 zile calendaristice de la primire.

NOTE

 • DEFINIȚIA CONSUMATORULUI

În conformitate cu OG 34/2014, clienții persoane juridice nu beneficiază de dreptul de returnare a produselor achiziționate.

 • SUPORTAREA CHELTUIELILOR DE TRANSPORT

Pentru orice returnare de produse, cheltuielile de transport sunt suportate de client.

 • TERMENUL DE RETURNARE A CONTRAVALORII COMENZII

SC VIXIM TCC va înapoia contravaloarea comenzii și taxa de transport în cel mult 30 de zile de la data denunțării în scris a contractului. Rambursarea sumelor se va face în contul bancar transmis de client.

 • STAREA PRODUSULUI RETURNAT

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).

Aceste dispoziții se aplică conform O.G. 34/2014, în cazul achiziționării de produse prin intermediul acestui site folosind tehnicile de comunicare la distanță.

Renunțarea la cumpărare în mod repetat va putea fi considerată un abuz și ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului.

CATALOG PRODUSE